2009. augusztus 16., vasárnap

Pizza



A pizza is egy olyan kaja, amit bármikor megennének a gyerekeim-is-és leginkább itthon készítem, bár néha napján pizzázóba is elmegyünk.
Most egy új tésztával próbálkoztam és nekem tetszett. Így készült:
60dkg liszt, 1 tojás, 1 mokkáskanál só, 2 mokkáskanál cukor, 2ek olaj, 2dl tej, 2dkg élesztő. Ezekből tésztát gyúrunk(nem lesz ragadós, nyúlós inkább jól nyújtható, formázható) Én másfél szeres adagot készítettem belőle lévén hogy 5-en voltunk rá, de még vacsorára is jutott és másnap reggelire is. :))
A töltelék olcsó sertés párizsiból tevődött ki(kb. 40dkg) egy doboz olcsó ketchup amit megbolondítottam fél tubus pizzakrémmel és egy kevés pizza fűszerkeverékkel, egy kis csemege kukorica, főtt tojás, hagyma karikák és jó sok reszelt sajt. A tésztát elnyújtottam, sütőlemezre raktam és félkészre sütöttem, majd rápakoltam a feltéteket és vissza a sütőbe és készre sütöttem. Igazán finom a tésztája, azt hiszem egy darabig ezzel készítem, még nem találok ennél is jobbat! :))

2 megjegyzés:

  1. Tudom már mit kérek, ha legközelebb megyünk:)))

    VálaszTörlés
  2. Állok elébe Reni!! Nekem öröm, ha lenne rá alkalmam, hogy újból vendégül láthatlak benneteket és akkor kérhetsz akár ilyen pizzát is! :))

    VálaszTörlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails