2010. január 9., szombat

Fantás avagy Jaffa szelet


Szintén mailben kapott recept. :)) Nagyon finom, bár volt változtatás és már tudom mi volt a süti hibája....azon túl, hogy kevés volt és gyorsan fogyott. :))
Tészta : 4 ek lisztet 1 cs. sütőporral és 2 ek. kakaóporral összekeverünk.    6 tojássárgáját 6 ek. porcukorral kikeverünk és hozzáadunk 1 dl olajat.       6 tojásfehérjét felverjük.  
A tojássárgás cukorhoz először a felvert fehérjét keverjük hozzá laza mozdulatokkal majd végül a sütőporos lisztet. 
Túrókrém : 25 dkg rámát 25 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadunk 25 dkg túrót és citrom lereszelt héját. 
Fantás krém : 7 dl bármilyen szénsavas narancsos üdítőital, 2 cs. vaníliás pudingpor, 2 ek. cukor. Ugyanúgy pudingot főzünk csak nem tejjel, hanem a narancsos üdítővel
Összeállítás : A piskótára rákenjük a túrókrémet, arra pedig a fantás pudingot ( ezt melegen kell ! )
Rakhatsz a túróra narancs, mandarin gerezdeket is.
Én a túrókrémbe egy kicsit több túrót teszek és annyival kevesebb margarint. Nekem a 25-25-ös túró-margarin arány túl vajas.
Nekem a túrós margarin nagyon nem jött be, mintha tömény vaj csúszkált volna a szájpadlásomon. Így gyorsan főztem hozzá egy főzött krémet 4 ek. lisztből, 4 dl tejből. Mikor kihűlt, összekevertem a túrós-margarinos masszát és máris más lett az állaga. Viszont, ettől megnövekedett a mennyiség, ami már túl vastag lett a tésztára. Kb. fele mennyiség lett volna pont jó arány. Legközelebb ennek figyelembe vételével fogom megcsinálni.
 

2 megjegyzés:

  1. nekem egy olyan igazi pilóta piskótatallér recept kellene ,mert a gyerekeim megesznek érte, Dominika

    VálaszTörlés
  2. Dominika!
    Utána nézek, csak ennyit tudok ígérni! Még nem csináltam olyat. Majd nézz be időnként, ha találok valahol, valakinél, beteszem.
    Jó az ízlésük egyébként! :))

    VálaszTörlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails