2010. január 9., szombat

Gesztenyés keksztekercs



Ezt is abban a levélben találtam, amiben az alma tortát. A keksz tekercset szeretjük, a gesztenyét is, így hát kipróbáltuk. Finom volt, ízlett, bár nekem nagyon nehezen kezelhető, kemény lett a "tésztája".

A tésztához : 25 dkg darált keksz, 18 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 0.5 dl rum, 1 evőkanál kókuszreszelék, 2 kiskanál kakaópor


A krémhez :  25 dkg gesztenyemassza, 12 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1-2 kiskanál rum, kb. 10 dkg csokoládé a bevonáshoz.


Elkészítés : A kekszet a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel és a kakaóval összedolgozzuk. Akkor jó mikor a cukor elolvadt benne, szinte össze kell gyúrni.


A felengedett gesztenyemasszát villával összetörtem és a margarinnal, a cukorral, a rummal addig kevergettem amíg a cukor el nem olvadt. ( én egy pár másodpercre betettem a mikróba, meglangyosítottam mert így könnyebben elolvadt a cukor és könnyebben össze lehet dolgozni is )
Egy darab alufóliát elterítettem és a kekszmassza felét 20 * 25-ös téglalappá formáltam. A töltelék felét rásimítottam, majd az alufólia segítségével felgöngyöljük. A másik tekercset ugyanígy készítettem el, majd legalább 1 órára hűtőbe kell tenni. Végül a tetejét olvasztott csokoládéval vékonyan be lehet vonni.  

1 megjegyzés:

  1. Ha nekem törik a tésztája nyújtáskor,kemény, akkor teszek bele kevés tejet, ami azonnal megoldja ezt a gondot.

    VálaszTörlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails