2010. január 9., szombat

Grízes-mézes keksztekercs




Ez a keksztekercs érdekes szülemény. Én mindig is saját ötlet alapján készítettem eddig és most lehetett improvizálni. Kimaradt némi krém a grízes-mézesből. Ahhoz sok volt, hogy a gyerekek neki fogjanak "elnyalakodni", így gondoltam egyet és hasznosítottam a maradék darált keksz maradékot is. A "tészta" találomra készült-ahogy ez nálam szoká-de igyekszem bizonyos pontossággal megírni a bele valókat. :))
A 25 dkg darált kekszhez adok 1 rumaromát, 2 ek kakaóport, 15-20 dkg porcukrot, diónyi margarint, 1-2 ek lekvárt, és tejet, hogy jól gyúrható legyen.Ha kicsit nem stimmel az arány és nagyon "folyós" lesz, akkor lehet egy kis darált dióval vagy dejóval szelídíteni az állagán. Nekem ez könnyebben kezelhető tészta lett, mint az, amit a gesztenyésnél használtam. Majd megkentem a fehér grízes krémmel és eszméletlen finom lett.

4 megjegyzés:

  1. Elhiszem, hogy fincsi. Én is most már csak főzött krémmel töltöm be a keksztekercset, mert csoda finom úgy.

    VálaszTörlés
  2. Grízes krémes receptet kerestem, így tévedtem ide...Anyukámtól szoktunk kapni ilyenfajta sütiket, most megpróbáljuk mi is, köszönöm...Nesó

    VálaszTörlés
  3. Nesó! Ma este felteszem a grízes krémes receptjét Neked! Gondolom az, ami mézes lapok és a közepe piros lekváros a két lap, alatta és felette pedig grízes.

    VálaszTörlés
  4. Izgalmasnak tűnik. Karácsonyra megcsinálom. Köszönöm receptet
    norancs

    VálaszTörlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails