Hozzávalók:
- 50-60 dkg szép sertéscomb vagy karaj
- só, bors, olaj
- kevés liszt, víz
- 1.5-2 kg krumpli
- 5-6 dkg margarin
- tej
A húst-főként ha comb-a zsírtól, hártyáktól megtisztítjuk és kisujjnyi csíkokra vágjuk fel. Serpenyőben kevés olajat fevítünk, majd beletesszük a húst, sózzuk és kicsit erősebben borsozzuk (ne essünk azért a ló túloldalára!). :) Pirítsuk le, majd öntsük fel egy kevés vízzel, lefedjük és fedő alatt pároljuk. Mikor már majdnem éppen puha a hús, akkor lesütjük zsírjára, rádobunk egy ek. lisztet, összeverjük és felengedjük 1-1.5 dl vízzel. Kicsit besűrítjük és kész is.
Ekkorra a krumplink is megfő, leöntjük a levét, még forrón áttörjük és hozzáadjuk a margarint. Mikor elovadt a margarin, kevés tejet adunk még hozzá. Annyit-mindenkinek saját ízlése szerint-hogy az állaga megfelelelő legyen. Nem egy ördöngős dolog egyik sem és már tálalható is. Persze köretnek jó hozzá párolt rizs is, de valahogymi pürével szeretjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!