2010. február 20., szombat

Zellerkrém leves-levesgyönggyel

 
Még a pofonnál is egyszerűbb, mégis nagyon hanyagolt étkünk ez a krém leves. Nővéremtől tanultam és most tovább adom.
Hozzávalók:
  • Egy nagyobb fej zeller
  • 1 liter húsleveslé vagy alaplé, ennek hiányában 1 leveskocka és 1 liter víz
  • 1 tojás sárgája
  • 1 dl tej
  • 1ek liszt
  • pici bors és kevés margarin
  • petrezselyem zöldje
A zellergumót megpucoljuk,apróra felkockázzuk és feltesszük főni az alaplével, kevés borssal. Nagyon kevés sárgarépát is adhatunk hozzá,de tényleg csak keveset, mert különben elviszi a zeller ízét és színét. Puhára főzzük, majd megturmixoljuk simára. Ha nagyon sűrűnek találnánk, akkor hígítsuk vízzel és sózzuk, fűszerünk utána, tegyük bele a diónyi margarint. A tojás sárgáját, lisztet, tejet keverjük simára és öntsük a turmixolt zellerhez. Rakjuk vissza és kicsit forraljuk meg, de csak az első rottyanásig.  Kevés,apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Melegen, hidegen, levesgyönggyel vagy pirított zsemlekockával is egyaránt finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails