Még a pofonnál is egyszerűbb, mégis nagyon hanyagolt étkünk ez a krém leves. Nővéremtől tanultam és most tovább adom.
Hozzávalók:
- Egy nagyobb fej zeller
- 1 liter húsleveslé vagy alaplé, ennek hiányában 1 leveskocka és 1 liter víz
- 1 tojás sárgája
- 1 dl tej
- 1ek liszt
- pici bors és kevés margarin
- petrezselyem zöldje
A zellergumót megpucoljuk,apróra felkockázzuk és feltesszük főni az alaplével, kevés borssal. Nagyon kevés sárgarépát is adhatunk hozzá,de tényleg csak keveset, mert különben elviszi a zeller ízét és színét. Puhára főzzük, majd megturmixoljuk simára. Ha nagyon sűrűnek találnánk, akkor hígítsuk vízzel és sózzuk, fűszerünk utána, tegyük bele a diónyi margarint. A tojás sárgáját, lisztet, tejet keverjük simára és öntsük a turmixolt zellerhez. Rakjuk vissza és kicsit forraljuk meg, de csak az első rottyanásig. Kevés,apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Melegen, hidegen, levesgyönggyel vagy pirított zsemlekockával is egyaránt finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!