2010. február 10., szerda

Kókuszos csiga (Vnj)

                             
Ez a recept eredetileg ezzel a tésztával szerepel:
Tészta: 40 deka liszt, 25 deka margarin, 4 tojás sárgája, 1 dl víz, 3 deka élesztő, 1 kk cukor, pici só.Töltelék: 4 tojás fehérje, 30 deka cukor, 1 cs kókuszreszelék
A hozzávalókat a megfuttatott élesztővel összedolgozzuk. 5 cipót formálunk belőle, egyenként téglalap alakúra nyújtjuk. Az előre elkészített masszával megkenjük, s mint a beiglit felsodorjuk, 2 cm-es darabokra vagdaljuk, kizsírozott tepsibe rakjuk.

Én viszont módosítottam, mert zavaros volt kicsit, hogy a margarint elmorzsoljuk a liszttel vagy olvasztva használjuk. Így gyorsan bekavartam egy kakaós csiga tésztát és azzal készítettem el. Így sincs semmi baja, sőt! :))

A krém az eredeti szerint: A töltelékhez gőz fölött felverjük a tojások fehérjét a cukorral, a gőzről levéve hozzáadjuk a kókuszreszeléket. 
 
 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails