2010. február 10., szerda

Mákos guba, avagy ne dobjuk ki a megszáradt kalácsot sem..

....már persze csak akkor, ha marad ki. :)) Nem olyan régen, nekem sikerült akkora mennyiségű hokkaidó kalácsot sütnöm, hogy ránk száradt. Ritka dolog, de előfordul. A gyerekek oda vannak a mákos gubáért, de gondoltam hasznosítom a kalács maradékot is. Csoda finom lett, még az eredetinél is jobb! :)) Tehát:

A kiflit-jelen esetben a kalácsot kis darabokra vágom és meglocsolom annyi cukrozott(vaniliás) forralt tejjel, hogy azért ne csucsogjon. Majd megszórom darált mákkal, amit ízlés szerint cukrozok. Vérre menő vita volt érte és kidobnom sem kellett kaját. :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails