2010. március 1., hétfő

Lencse főzelék

 
Igazi újévi menü, ez is akkor készült, csak időm nem volt még feltenni. Akkor most pótolom.
Hozzávalók:
  • egy csomag lencse
  • 1 fej vöröshagyma
  • babérlevél
  • kevés liszt, olaj
A lencsét előző este beáztatom, majd másnap leöntöm az áztató levét, kiöblítem. Vöröshagymát megpucolom, felaprítom és kevés olajon üvegesre párolom. Majd hozzáadom a lencsét, megsózom és felengedem vízzel.Rádobok egy babérlevelet, kevés fokhagyma granulátumot és puhára főzöm(néha kell közben vizet adni hozzá, ha elfövi). Ha megfőtt, akkor világos rántást készítek rá, hozzáadom, összeforralom és kész. Bőrös malachúst készítettem hozzá. Nagyon fincsi volt, csak sajnos a családban rajtam kívül senki nem szereti igazán, csak újévkor kényszerűségből :))

2 megjegyzés:

  1. Helló Andi!
    Próbálgatom a receptjeidet, sikerrel. Gratulálok az "oldalad"-hoz. Én már nagymama vagyok, de tudok Tőled tanulni. Imádok sütni-főzni és van is rá időm. Eddig még mindig megtaláltam azt a receptet, amit kerestem, és nagyon ízlett a családomnak.
    További sikereket, és Boldog Új Évet kívánok!

    Ica mama

    VálaszTörlés
  2. Kedves Ica mama és köszönöm! :)
    Jó érzés, mikor ilyen visszajelzést kapok és ez arra ösztönöz, hogy van értelme a blogot csinálni. Tudom, hogy ennél látványosabb és számomra is már-már művészi magasságokban készülő gasztroblogok, de nem célom túlnőni sem rajtuk, sem magamon. :) Ez tulajdonképpen nem más, mint az én virtuális "kockás füzetem", ami örökség majd a lányaimnak arra az időre, ha saját háztartást vezetnek és emlékezni akarnak a "hazai" ízekre. :)

    További jó sütést-főzést Ica mama, mind a saját, mind a családod örömére és mind ehhez jó egészséget is kívánok! :)

    A blog szerzője:haNa (Erika) :)

    VálaszTörlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails