2010. március 1., hétfő

Rakott krumpli

 
Nem túl gyakran készítem, de ha mégis, akkor megadjuk a módját. :)
Hozzávalók:
  • 2 kg körüli krumpli
  • 10 tojás keményre főzve
  • 40 dkg kolbász(legjobb a házi)
  • egy nagy pohár tejföl
  • 2 nyers tojás
  • másfél ek liszt
A megpucolt krumplit összekarikázom és sós vízben majd nem készre főzöm. A tojásokat megtisztítom, felkarikázom és a kolbászt is. Egy tepsi vagy jénai alját megszórom zsemlemorzsával vékonyan. A tejfölbe belekeverem a két tojást és a másfél ek. lisztet. Kicsit sózom, borsozom még. Majd a zsemlemorzsára teszek egy réteg főtt krumplit azt megkenem a tojásos tejföllel. Arra jönnek a tojás karikák, kicsit megszórom vegetával, majd a kolbász. Ujjab réteg krumpli,tejföl, tojás, kolbász és a tetejét krumplival fejezem be. A tetejére jó sok tejfölt hagyok és beborítom az egészet vele. Készre sütöm. Azért szeretem így, mert:
  • a jónak nem mondható bolti tejföl ha savót engedne sem úszkál a sok folyadék a sütőedény alján
  • nem szárad ki a kaja, mert a tejföl,tojás és liszt elegyének köszönhetően a rétegek között is megmarad a tejfölös anyag.

1 megjegyzés:

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails