2010. március 1., hétfő

Zöldborsó főzelék

Nálunk a zöldborsó főzelék az egyik legkedveltebb főzelék, sőt... :) Éppen ezért ha készítem, minimum 1 kg fagyasztott zöldborsót használok hozzá.
A mirelit borsót egy lábasba teszem és felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sót dobok rá, cukrot és tényleg csak egy csípet fokhagyma port. Puhára főzöm. Ha főző vizet pótolnom kell a vége felé, akkor azt már tejjel szoktam pótolni. Ha kell, menet közben még ízesítem. Egy 7 dl-es befőttes üvegbe félig tejet öntök, ebbe beleteszek kb. 2-3 ek lisztet, lezárom a csavaros tetővel az üveget és összerázom. A tej és liszt garantáltan csomó mentessé válik így és pillanatok alatt meg van. A habarást ráöntön a főzelékre, összeforralom és a végén egy diónyi margarint még belekeverek.
Ez éppen natúr csirkemell filével került felszolgálásra.

1 megjegyzés:

  1. Március 2-án épp ez lesz az ebédem a suliban...nem vagyok érte nagyon oda...de enni kell valamit:)

    VálaszTörlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails