2010. június 26., szombat

Nem az, aminek látszik

Kicsit megkésve, de a régebbi receptek pótlásához is ideértem. Nos akkor mi is ez, ami nem az, aminek látszik??? Gondolom a tipp a túrógombóc volt és részben ez igaz is. De mivel "nem dobunk ki semmit(de legalábbis minél kevesebbet)" a szlogen,  így egy nagyobb adagra sikeredett tejbe gríz maradék végezte eképpen. A kimaradt grízhez-ami nem árt, ha ráadásul jó keményre sikerül és talán ezért nem is volt annyira kapós-szóval a kész tejbegrízhez ami 1 liternyi lehetett, hozzáadtam 250gr tehéntúrót, pici sót, reszelt citrom héját és összegyúrtam. Hagytam állni egy kicsit,addig elkészítettem a morzsát, amit egy kevés olajon megpirítottam, majd kanállal kis halmokat szaggattam a morzsába, megforgattam benne és már tálalható is. Tetejére nálunk tejföl és porcukor dukál! :)) Érdekes módon így percek alatt elfogyott. :))

2 megjegyzés:

  1. Így van nem dobunk ki semmit!
    Próbáld ki úgy ha megmarad a tej és megsavanyodik. Úgy csinálj belőle tejbegrízt, és forgasd meg zsemlemorzsába. olyan íze lessz mint az igazi túrógombócnak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk a tej soha nem érkezik megsavanyodni, akkora favorit. :)) Hacsak nem már eleve savanyán viszem haza. De ha mégis így történne egyszer, akkor eszembe jutsz és kipróbálom! :))

      Törlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails