2011. december 16., péntek

Gluténmentes házitésztészták receptje

Lentebb már tettem fel tészta képeket, de a recept elmaradt. Akkor most pótolnám. A történethez annyi, hogy a liszt, amit vettem egy-azt hiszem-olasz gyártmány, amihez volt ugyan magyar felírat a legszükségesebbekről, de a csomagoláson lévő receptekről nincs magyar nyelvű fordítás. Viszont éljen a sok webfordító, ami a neten megtalálható! :)) Kibetűztem, bepötyögtem és a legfontosabb dolgokat megértettem belőle. :)) A liszt amit a "száraz" tészták készítéséhez használok a Schar termékek közül a Farina:
Kép az internetről!
Hozzávalók:
  • 80 gr Farina Schar
  • 1 tojás
  • 1 ek. olaj
  • 1ek. víz
Elkészítés: A liszt közepébe egy kis mélyedést készítünk, abba beletesszük  a többi hozzávalót és fakanállal vagy robot gép dagasztó karjával összedolgozzuk az alapanyagokat. Kicsit pihentetjük letakarva és utána tetszés szerint feldolgozzuk. Jól nyújtható, formázható! Vagy azonnal felhasználhatjuk az elkészült és tetszés szerintire vágott, csipedet tésztát vagy  alaposan kiszárítva letárolhatjuk.

1 megjegyzés:

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails