2017. október 23., hétfő

Káposztával töltött almapaprika

Csak hogy ne kelljen minden évben a receptet keresnem hosszú időt töltve ezzel feleslegesen. :))

A káposztát leszeletelem és a csalamádénál használt arányokkal és dolgokkal ízesítem, tartósítom.
2 kg leszelt fejeskáposztához:

  • 300gr cukor
  • 80 gr 10%-os ételecet
  • 70 gr konyhasó
  • 1 tk borkénpor
Ezekkel összekeverjük a káposztát és 1 éjszaka állni hagyjuk. Másnap kicsavarjuk a levét és a kicsumázott, megtisztított almapaprikát betöltjük a káposztával. Üvegekbe rakosgatjuk, minden üvegbe teszünk 1 db babérlevelet és a felöntő lével felöntjük, lekötjük és mehet a helyére a polcra.

Felöntőlé:

  • 9 bögre víz
  • 3 bögre ételecet (10%-os)
  • 12 ek kristálycukor
  • 6 ek só
  • 8 gr nátrium benzoát
  • 1 tk borkén
A vízet, cukrot, sót, ecetet összeforraljuk és kihűtjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a nátrium benzoátot és borként. Elkeverjük, az üvegeket felöntjük ezzel a lével, lezárjuk és kész is van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails