A zsemle receptnek muszáj felkerülnie, ehhez ragaszkodik a gyermek! :)
Az alap kenyér receptet használom. Az itt megadott mennyiségből 6 db zsemle készül.
- 200 gr Nutri Free mix per pane
- 100 gr Mester Házi kenyérliszt
- 2 tk útifűmaghéj (nem liszt!)
- 4 gr só (ez kb. 1 kk)
- 12 gr Budafoki élesztő
- 280 gr víz
- 1 ek étolaj
Olajos kézzel zsemléket formázok belőle és szilikonos sütőpapíros sütőlemezre rendezem a zsemléket...
....vékonyan átkenem olajjal és 50 fokos sütőben kb. duplájára kelesztem őket. A sütőt a kelesztési idő letelte után felkapcsolom 180 fokra és így sütöm nagyjából 25-30 percig. Sütési idő függ a sütőtől! Mikor már van egy kis színe és az alja sem hófehér, akkorra a belseje is átsül garantáltan. :) Bár sokan állítják, hogy nem tesz jót a gm dolgoknak a légkeverés, de én MINDENT azzal készítek és nem szárad ki sem a zsemle, sem a kenyér, de még a sütemények sem.
Rácson hagyom kihűlni és félbe vágva rakom a fagyasztóba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!