2017. október 23., hétfő

Zsemle gluténmentesen


A zsemle receptnek muszáj felkerülnie, ehhez ragaszkodik a gyermek! :)

Az alap kenyér receptet használom. Az itt megadott mennyiségből 6 db zsemle készül.


  • 200 gr Nutri Free mix per pane 
  • 100 gr Mester Házi kenyérliszt
  • 2 tk útifűmaghéj (nem liszt!)
  • 4 gr só (ez kb. 1 kk)
  • 12 gr Budafoki élesztő
  • 280 gr víz
  • 1 ek étolaj
A száraz hozzávalókat összeverem, hozzámorzsolom az élesztőt, beleöntöm a vizet, keverek rajta egyet, majd a kézi robotgép dagasztó szárával kb. 5-6 perc alatt szép simára kidolgozom. Mikor már felvette az összes vizet, akkor adom hozzá az étolajat (kókusz zsírt, oliva olajat, stb.) !
Olajos kézzel zsemléket formázok belőle és szilikonos sütőpapíros sütőlemezre rendezem a zsemléket...

....vékonyan átkenem olajjal és 50 fokos sütőben kb. duplájára kelesztem őket. A sütőt a kelesztési idő letelte után felkapcsolom 180 fokra és így sütöm nagyjából 25-30 percig. Sütési idő függ a sütőtől! Mikor már van egy kis színe és az alja sem hófehér, akkorra a belseje is átsül garantáltan. :) Bár sokan állítják, hogy nem tesz jót a gm dolgoknak a légkeverés, de én MINDENT azzal készítek és nem szárad ki sem a zsemle, sem a kenyér, de még a sütemények sem.
Rácson hagyom kihűlni és félbe vágva rakom a fagyasztóba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails