2009. október 20., kedd

Ananászos torta


Ezt Manyi barátnőm Zepteres edényében szoktuk elkészíteni, mert a recept is speciálisan Zepter edényhez készül. Tehát:

Karamellás  vagy ananászos torta


4 tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
1 vaníliás cukor
½ sütőpor
4 evőkanál tejföl
1 doboz körszeletes ananász konzerv
(1 cm vastag héjas almakarikák)

A tojások sárgáját a cukorral, tejföllel, vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. A tojások fehérjét felverjük habbá, majd óvatosan a masszába forgatjuk.

  A húsütő serpenyőbe beleteszünk 5 evőkanál kristálycukrot, amit világos sárgára karamellizálunk. Levesszük a tűzről, és a karamellbe belerakjuk a lecsöpögtetett ananász karikákat, teljesen kibéleljük az edény alját. A kész masszát rátesszük a gyümölcs tetejére.
Az edényt feltesszük a legkisebb energiaforrásunk közepes hőmérsékletére, a fedőt rátesszük, és nem vesszük le addig, amíg a mutató elmegy a sárga-zöld határig. Ekkor levesszük a fedőt és kiöntjük belőle a párát, majd a fedőt visszatesszük az edényre. Innen ezt megismételjük kb. 2-3 percenként. Kb. 15 perc alatt kész a tortánk, akkor jó, amikor a tetején a tészta már nem ragad.

  A kész tortát az edény széle mellett egy késsel körbevágjuk, majd egy tálcára kiborítjuk.
Langyosan a legfinomabb.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails