2009. október 20., kedd

Ragu leves


Apróra összevágott sertés húst (kb 50 dkg és a legjobb a szép, nem inas comb vagy karaj) kevés olajon megpirítok, majd hozzáadom a megtisztított, felkaríkázott (2-2 szál) sárgarépát és gyökeret. Ezzel is párolom kicsit, majd hozzáadom az apróra vágott petrezselyem zöldet és kb. 50 dkg mirelit borsót vagy szezon idején a friss borsót. Sózom, borsozom egy kevés vegetát is szoktam szórni bele, majd felengedem annyi vízzel, hogy bőven ellepje a  húst, zöldségeket. Még egy kis fej vöröshagyma kerül bele és egy kkisebb zeller vagy zellerzöld. Puhára párolom, közben még egy kis vízzel felöntöm és pótolom a forrás miatt elpárolgot mennyiséget. Külön szoktam, kifőzni a tésztát ami lehet csiga, lúdgége, kiskocka, .... Természetesen a leves forrása után a leves lehabozása szükségeltetik!!! :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails