2009. október 20., kedd

Töltött csirke


Kórházba menetelem előtt ezt készítettem a családnak-gondolva, lehet ez az utólsó vacsoránk-és ha kedveskedni akarok a páromnak is ez kerül az asztalra. :)
Kell hozzá egy kiló körüli csirke, amit szépen megtisztítunk, lesózunk kívül, belül. Fokhagyma granulátum is szokott a fűszerek között szerepelni, no és valami készen kapható sült csirke fűszersó, bár gyakran elkövetem azt a gyalázatos vétket, hogyha épp nincs itthon szárnyas fűszersó, akkor szem rebbenés nélkül használom a sertés húsokhoz kitalált fűszersókat is. :))
Ha a fűszerezés meg van, akkor jön a töltelék: Egy kilós csirkéhez kb. 3 főtt tojást összevágok apróra , majd hozzáteszek egy kis konzerv szárnyas májkrémet, sót, borsot, majorannát, apróra összevágott petrezselyem zöldet, 2 nyers tojást és annyi zsemlemorzsát amit felvesz, úgy, hogy még ne legyen nagyon kemény állagú. Jól összegyúrom a hozzávalókat és megtöltöm először a csirke hasüregét, majd az előzetesen fellazított bőrt( mell résznél, ciombjánál) is megtöltöm. Összevarrom, a combokat cérnával összefogatom, hogy valami formája azért legyen. Kevés zsíradékot teszek a tepsibe, belefektetem a negtöltött szárnyast, le alufóliázom és beteszem a sütöbe. Kb. egy óra hosszát szoktam lefedve párolni, majd leveszem a fóliát és 30-40perc alatt készre pirítom. Köretnek ki és mit szeret hozzá, de kezdve egy finom almaszósztól a sült krumpliig, rizi-biziig, minden megy hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails