2009. október 20., kedd

Ronda & finom



Nem tudom mi a süti becsületes neve, de ennek története van. A sógornőm sütötte és bár nagyon ízletes volt az övé is, de formailag nem a legesztétikusabb volt. Nevét ő sem tudta, így ragadt rá, hogy ronda-mondta ő-mi meg rávágtuk, hogy de finom. :)) Hát innen ered a név. A recept a következő:        Hozzávalók:
20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 1 sütőpor, 2 tojás, másfél kis doboz tejföl, 2 evőkanál kakaópor. Ezeket így mind együtt kikavarjuk és előmelegített sütőben sütjük tűpróbáig. A tepsit én kivajazom és lisztezem előtte!
Krém:
0.5 dl tej, 5 evőkanál liszt, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor. A lisztet egy kis tejjel csomómentesre kavarom és hozzáöntöm a többi tejet is, majd kis lángon sűrű krémet főzök belőle. Időnkénti kavargatás mellett hagyom kihűlni. Közben a margarint habosra kavarom a porcukorral. Ha kihűlt a főzött krém, összekavarom a cukros margarinnal.
A kIsült, kihűlt tésztát félbe vágom és betöltöm a krémmel. A teteéjére csokimázat készítek:
Máz:
15 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaópor, egy kevés tej, hogy ki lehessen kavarni. Lassú tűzön felfőzöm és ha már jól besűrűsödött, akkor hozzáteszek egy kis darab vajat vagy pár csepp étolajat. Melegen a süti tetejére öntöm, elkenem rajta. Ha kihűlt  a csokimáz, lehet szeletelni. Mint minden sütinél, én ennél is szeretem egy napot a hűtőben tartani, mert jobban szeletelhető a krém állaga és lehet egy kicsit "csalni" is, a krémbe kevert Zselatin fixel (egy csomaggal).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails