2011. december 16., péntek

Pizza-GM

Tegnap váratlanul és nem tervezett módon lepottyant egy xxl-es pizza hozzánk. :) Persze Hanna kiborult, hogy ő nem ehetett belőle, nekem lelkiismeret furdalásom volt minden egyes falatnál, így ígéretet tettem neki, hogy ma ebédre azt kap. Persze elárulom, hogy már ez is foglalkoztatott egy ideje, hogy ki kellene próbálni. A jól bevált netes oldalon találtam s szimpatikus receptet, itt.

Hozzávalók:
125 g Schar Mix B
100 ml langyos víz
2-3 evőkanál olaj
10 g friss Budafoki élesztő

A hozzávalókat géppel alaposan kikeverjük,(én csak fakanállal kevertem össze és egy teljesen homogén, szép sima tésztát kaptam, ami elvált a műanyag edény falától) és 15 percig pihentetjük. Ezután kivajazott sütőlapon olajos kézzel egy nagy pizzát formázunk, és a tetejét villával megszurkáljuk.
Langyos sütőben 15 percig kelesztjük, majd pár perc alatt 200°C-on félig készre sütjük a lapot. Rátesszük a feltétet,
és még kb. 10 percig sütjük.
Nagyon finom a tésztája, nagyon ízlett a gyereknek és mindannyiunknak. A maradék pedig le lesz csomagolva és megy a fagyasztóba. :) Az adag egy 26 cm-es csatos tortaforma lapján sült.

4 megjegyzés:

  1. Szegény kislány, el tudom képzelni mit érezhetett:) De nagyon klassz pizzával kárpótoltad:)

    VálaszTörlés
  2. Ügyesen kárpótoltad a kislányt:)

    VálaszTörlés
  3. trollanyu! És szegény én, hogy mennyire lelkiismeret furdalásom volt minden falatnál... :)) Finom volt amúgy tényleg! :)

    VálaszTörlés
  4. Roza! Köszi, ízlett neki nagyon! :) Ez még régen is nagyon csúszós kaja volt neki...de úgy látom a gm változat is az lesz. :))

    VálaszTörlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails