Legutóbb, ami egyben az első lángos próbálkozásom volt a múltkor, nem hagyott nyugodni a dolog (mily meglepő fordulat!) :)) Hétvégén lángost kívánt a még gluténes társaság nagyobb része, így Hanna is kedvet kapott hozzá. Azt tudtam biztosan, hogy nem a múltkori receptet készítem el. A hagyományos lángost is egy a TupperWare edényhez csatolt recept alapján szoktam elkészíteni és abban volt egy szimpatikus "kefíres lángos" recept is. Azt már tapasztaltam, hogy ezeknek a liszteknek jót tesz a tejföl, kefír, így gondoltam kipróbálom. Mivel a lisztünk másként viselkedik, mint a búzaliszt, ennek függvényében az arányok is másak, így a "nedves" hozzávalókkal indítottam. A eredeti receptet zsugorítottam ami a végén így alakult:
Kefíres lángos:
- 1 doboz kefír
- 1 tojás
- 15gr Budafoki élesztő
- kevés cukor
- tej
A kefírt a tojást és a sót (kb. 4 gr) összekevertem. Az élesztőt annyi cukros,langyos tejben (0.5-1 dl) elkeverem és hagyom hogy kicsit felfusson. Majd hozzáöntöm a kefír-tojás elegyéhez. Annyi kenyér lisztet adok hozzá, hogy galuskánál egy kicsit sűrűbb tésztát kapjak. Én jelen esetben vegyesen használtam a lisztet. Volt benne Mestre kenyérliszt, Schar B és Barbara kenyér és kelt tészta liszt. Hagytam, hogy keljen egy kicsit a tésztám, olajos munkalapra kiborítottam, kicsíptem belőle tetszőleges darabot, formáztam és forró olajban kisütöttem. Nagyságrendekkel jobb állagú és ízű lángost kaptam így.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!