2009. október 24., szombat

Rakott karfiol



Mivel szezonja van és szeretjük is, most ez készült a héten. Kb. 2 kg karfiolt vettem hozzá, amit sós vízben egészen puhára pároltam. A töltelékhez 80 dkg darált sertés combhúst vettem, amit olajon megpároltam, sóval, borssal. Mikor kész volt, akkor egy kis pohár tejfölhöz 2 ek lisztet kevertem és "behabartam" a húst. Kifőztem 2 teás csészényi rizst sós vízben. Majd összekevertem a húst és rizst. Jénai tálat kivajaztam, megkentem tejföllel és ráfektettem az első réteg karfiolt. A karfiol rétegre egy tejfölös elegyet tettem, amit 3/4 vödrös tejfölből készítek. Ehhez a mennyiségű tejfölhöz hozzáadok 2 nyers tojást, 3-4 ek lisztet, sót, borsot. Simára keverem és felét az első réteg karfiolra kenem. Majd jön a húsos rizs réteg, amit befedünk a maradék karfiollal. Ezt újból bekenem a maradék fűszeres, lisztes tejföllel, tetejét pedig megszórom reszelt sajttal. Isteni finom!!!

2 megjegyzés:

  1. Szia, nagyon finom lehet ez a rakott karfiol, szeretném elkészíteni én is, de nem tudom milyen az a vödrös tejföl, ez mekkora mennyiséget takar? poharasat szoktam venni
    köszönöm a választ előre is.

    boldog ünnepeket és BÚÉK!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Névtelen! A vödrös tejföl 850 gr, tehát 640 gr körüli a 3/4 része. Persze kevesebb tejföllel is elkészíthető....de nem érdemes. :))))

    Köszönöm és minden jót Neked is!

    VálaszTörlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails