2009. október 24., szombat

Rántott szelet, ahogy mi szeretjük


Anyám a rántott szeletet mindig csak úgy készítette, hogy lesózta húst és ámen, ennyi volt a fűszerezést. És mert untam már és szeretek kísérletezni, így újítottam. Az újítás annyiból áll, hogy a kikloffolt húst picit megsózom. Majd készítek egy "krémet", amivel a húst bekenem és így panírozom a szokásos formában (liszt, tojás, zsemlemorzsa) . A "kence" a következő: Egy adag tejföl, egy kevés mustár, őrölt majoranna, bors de csak pici, valamilyen sült hús fűszerkeverék, olaj. Ezt jól elkeverem és bekenem a hús mindkét oldalát. Kicsit hagyom állni.

Aztán panírozom, sütöm a szokásos módon. Nagyon finom, új ízt ad, a már unottá vált rántott szeletnek is! :) Próbáljátok ki!!!

4 megjegyzés:

  1. Lehet, hogy mi is így fogjuk szeretni?! Ki fogom próbálni alkalomadtán. Már a nővéremnek is felhívtam a figyelmét rá, mert csoda finomnak ígérkezik. Meg egyébként is nagyon tetszenek, amiket készíteni szoktál. Hajrá, nagyon érdemes blogot írnod!

    VálaszTörlés
  2. Mária! Örülök, hogy tetszik, merem ajánlani bátran! :) Majd mesélj, ha kipróbáltad, hogy hogyan ízlett, tetszett-e? :) Pusz

    VálaszTörlés
  3. Nagyon sok étel tetszik az oldaladon! Elkérném ezt a rántott szeletet és egy szeptemberben készített töltött csirkecomb receptet is! Ha elkészültek, jelzem :))
    Köszönöm!!

    VálaszTörlés
  4. Kreatív konyha! :)) Persze, vidd csak! Remélem ízleni fog! :)

    VálaszTörlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails