2010. február 20., szombat

Stefánia szelet


Ha több időm van, akkor nem fasírtot, hanem stefánia szeletet készítek.
Hozzávalók:
  • 1kg sertés darált hús
  • 5 keményre főtt tojás és 2 nyers a hús masszába
  • ízlés szerint:só, bors, fűszerkömény, piros paprika, fokhagyma (nyers, granulátum, krém..mindegy)
  • néha használok kész fasírt port is, abból 2 csomag kell és a többi ízesítő elhagyható akkor
A húst összekeverem a fűszerekkel,nyers tojásokkal, jól összegyúrom. Közben a tojásokat megfőzöm, kihűtöm, megpucolom. Én gyümölcskenyér formában szoktam készíteni, de akár őzgerinc forma is jó hozzá. Kiolajozom a formát, zsírpapírral kibélelem. Beleterítek egy réteg húst, rárakom a tojásokat.

Majd betakarom a maradék hússal. Sütőben szép pirosra sütöm. (a sütés kezdetén kb.40 percet alufóliával letakarva sütöm)

4 megjegyzés:

  1. szerintem nem csak elhagyható a többi füszer ha tasakos füszert használsz, hanem el is kell hagyni, de inkább a tasak elhagyát mind ez eredeti füszereket... amúgy nagyon jól hangzik, és habár nem olyan mind amilyet én szoktam, szerintem a svédeknek úgy is újdonság lesz... üdv Orsolya, Malmöből:)

    VálaszTörlés
  2. Szia Orsolya Malmöből! :)

    Igen, igazad van! Nem szoktam túl gyakran én sem ilyen instant dolgokat használni, de időnként hajt a kíváncsiság és kipróbálom. Akkor épp nem volt itthon fokhagyma ha jól emlékszem, az idő meg szorított és gyorsan előkaptam a tartalék fasírt fűszert.
    Ha erre jársz, mesélj majd, hogy mit szóltak a svédek a stefániádhoz! :))

    Üdv.!

    VálaszTörlés
  3. Nem kell zsemlemorzsa?? Ezt szeretnék készíteni nagyobb tálra és félek hogy szét esik!

    VálaszTörlés
  4. Kedves Kati! Bár szoktam én is zsemlemorzsát használni, de ebben az esetben a sütőpapíros verziónál nem használtam szóráshoz sem. Kifogástalan volt.
    Most nézem a receptből kimaradt a darált húshoz adandó nyers tojás. Egy legalább kell belőle az 1 kg húshoz, de lehet, hogy kettő tojást is bele lehet gyúrni!

    VálaszTörlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails