2010. április 6., kedd

Kijevi krémes

A receptet anditól hoztam és én másfél szeres adagban készítettem el, mert elég nagy a sütőtepsim. Tehát:
Tészta:
-60dkg liszt
-1.5cs. sütőpor
-23dkg kristálycukor
-30dkg Rama
-6 tojássárgája
-3-4 evőkanál tejföl

Diós habhoz:
-6 tojásfehérje
-23dkgcukor
-35dkg darált dió


KRÉM:
-3cs.vanilia puding
-7.5dl tej
-37dkg Rama
-37dkg cukor
A tésztához az anyagokat összegyúrtam.Annyi tejföl kell bele,hogy jól gyúrható legyen.Három részre osztottam.A diós habhoz a fehérjéket kemény habbá vertem,a vége felé bele a cukor,és legvégül óvatosan belekevertem a diót.Egy kb 32*37cm-es tepsi aljának megfelelő méretűre kinyújtottam az egyik tésztacipót.Erre a tésztára rákentem a diós hab egyharmadát.Előmelegített sütőben 180 fokon kb.15 perc alatt készre sütöttem.A maradék hozzávalókból ugyan így még két lapot sütöttem.
 
A krémhez a pudingport a tejjel kikevertem,bele a cukor,megfőztem sűrűre.Hűlni hagytam,de közben többször megkevertem, hogy ne bőrösödjön be.A vajat is kikevertem,és a kissé kihűlt pudinghoz adtam.A tésztalapokat a krémmel megkenve egymásra rétegeztem. A legfontosabb mozzanat ezután jön: legalább egy éjszakát puhulni hagyni és nem engedni a sütifaló gyerekeknek, hogy azonnal vágjuk fel. :))

3 megjegyzés:

  1. De jól néz ki a krémesed!! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi a receptet! Barátnőmnek szeretném megsütni.
    Réka

    VálaszTörlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails