Nem nagy ördöngősség és igazán kapós is volt most húsvétkor a vendég gyerekek körében. A recept innen van, de leírom magamnak is, ahogy én készítettem.
Hozzávalók: kb 15x18 cm-es edényhez
150 g cukor
50 ml víz
1 evőkanál kukoricaszirup (vagy helyette méz)
8 g zselatin + 3 evőkanál víz
csipet só
esetleg: ízesítő aroma és ételfesték
A hempergetéshez:
porcukor
A keményítőt a 3 ek vízzel vagy én felesben céklalével(vigyázat, ne járjon úgy bárki, mint én! Az savanyúság cékla nem a legjobb, mert kicsit átérződik a fűszer az ecet és egyebek íze. Natúran megfőzött céklalevet használjatok!) :) kikavarom, félre teszem. Majd a cukrot, vizet és mézet(a csipet sót elhagytam a sós céklalé miatt) felfőzöm. Addig még forrni nem kezd, majd leveszem teljes kis lángra és úgy még néhány percig bugyogtatom. Majd egy viszonylag tiszta, sűrű folyadékot kapok. Ezt még melegen a zselatinos keverékhez adom, először csak nagyon keveset-közben gépi habvarővel keverem egy közepes fokozaton. Majd hozzá adagolom a többi szirupot is. Mikor ez meg van, akkor néhány percig a közepes fokozaton keverem a masszát, majd teljes fokozatra kapcsolva addig keverem, még kezd behabosodni, sűrűsödni az egész. akkor jó, mikor már kezd a habvarő szárán felfelé "mászni" a massza. Valami ilyasmi:
Mielőtt az egész folyamatnak neki látnák, az edényüknek-amibe a massza kerül-megfelelő méretű zsírpapírt kivágunk és megkenjük olajjal nem túl vastagon. Ez az edény aljába kerül, majd erre a massza. (Én alufóliát használtam) Legalább 2-3 órát hagyni kell hűtőben dermedni. Én másnap kiborítottam ésollóval szeteltem kockákra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!