2010. április 6., kedd

Sajtos hajtovány


Ez a recept vnj-nál láttam először. A kicsimnek most ez volt a favorit húsvétkor.

A recept:
 50 deka f. liszt, 1 tojás, 0,5 dl olaj, 2 tk só, pici cukor, kb 3 dl tej, 2,5 deka élesztő. Hagyományos módon közepesnél lágyabb kelt tésztát dagasztok, kb duplájára kelesztem. Kelés után gyengén átgyúrom, 10 percet pihentetem, majd  nyújtom, és megkenem a következő töltelékkel: 12,5 deka margarint jól elkeverek 1 tojással, kevés sóval és 20 deka reszelt trappista sajttal.
Feltekerem, mint a beiglit, kissé meglapogatom,és a képen látható formában felvágom:

Tepsire teszem , kelesztem még, majd tojással lekenem és 200 fokra elő melegített sütőben készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails