2011. december 4., vasárnap

Gluténmentes sajtos tallér

A hétvége a nasi készítés jegyében telt. Régóta motoszkált már bennem a sajtos tallér gluténmentes változat elkészítése. Persze miért is néztem volna utána elsőbb a neten... Meg is lett a következménye. :) Kisült, egy első kóstolásra ehetetlen valami. A színe az állaga végül is majd nem jó lett, csak nem ette meg a gyerek. :) Aztán kerestünk receptet és találtunk a NoSalty-n is egyet meg itt is egy másikat. De igazság szerint egy és ugyan az mindkettő recept, annyi különbséggel, hogy az egyik a teljes kukorica keményítő mennyiségből egy részt burgonya keményítővel vált ki. A NoSaltys készült el nálunk. A recept a következő:

  • 25 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 25 dkg reszelt sajt /karaván vagy trappista/
  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 20 dkg rizsliszt
  • 12 dkg kukoricakeményítő
  • 8 dkg burgonyakeményítő
  • kevés cukor /ez el is hagyható/
  • kb. 3 dkg só
  • 1 dkg egész kömény
  • kb. 0,5 dl tej
A tésztához valókat összegyúrjuk. Tejből csak annyit kell hozzáadni, hogy gyúrható legyen a tészta.A tésztából kis golyókat csinálunk /kisebb dió nagyságút, de ne legyen túl nagy/. Az elektromos ostyasütőt bekapcsoljuk melegedni.Egyszerre két golyót helyezünk a formába. Jól összenyomjuk, és úgy tartjuk. Aranysárgára sütjük őket. Ha megsült, hegyes késsel alányúlunk, és kivesszük.
Nagy sikere volt! :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails