- 25 dkg vaj
- 2 db tojás
- 25 dkg reszelt sajt /karaván vagy trappista/
- 20 dkg kukoricaliszt
- 20 dkg rizsliszt
- 12 dkg kukoricakeményítő
- 8 dkg burgonyakeményítő
- kevés cukor /ez el is hagyható/
- kb. 3 dkg só
- 1 dkg egész kömény
- kb. 0,5 dl tej
2011. december 4., vasárnap
Gluténmentes sajtos tallér
A hétvége a nasi készítés jegyében telt. Régóta motoszkált már bennem a sajtos tallér gluténmentes változat elkészítése. Persze miért is néztem volna utána elsőbb a neten... Meg is lett a következménye. :) Kisült, egy első kóstolásra ehetetlen valami. A színe az állaga végül is majd nem jó lett, csak nem ette meg a gyerek. :) Aztán kerestünk receptet és találtunk a NoSalty-n is egyet meg itt is egy másikat. De igazság szerint egy és ugyan az mindkettő recept, annyi különbséggel, hogy az egyik a teljes kukorica keményítő mennyiségből egy részt burgonya keményítővel vált ki. A NoSaltys készült el nálunk. A recept a következő:
Nagy sikere volt! :))
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!