2011. december 8., csütörtök

Zsemle

Ez volt, ami izgatott, mióta kiderült, hogy LÉ a gyerekem. Hogyan fogok finom és ehető, netán még szemrevaló zsemléket is sütni. Félve fogtam a dologba, de az első kettő kritérium  kipipálva. :) A szemrevalóság....az még javítható, de ha rosszabbul soha nem nem sikerül, akkor  is elégedett leszek! :)

Hozzávalók:
250 g Schar Mix B
3 evőkanál olaj
kb. 200 ml langyos víz
20 g friss Budafoki élesztő

A vízben kikavarjuk az élesztőt, majd összedolgozzuk az összes hozzávalóval.
Olajos kézzel 6 db zsemlét formázunk, amit egy kis speciális tepsibe tettem (6 mélyedés, de sem nem kuglóf sütő, sem nem muffin sütő). Tetejüket megkenjük langyos tejjel, keresztebn bevágtam a tetejüket egy kicsit, és meleg helyen (pl. 50°C-ra előmelegített sütőben) kb. 30 perc alatt duplájára kelesztjük.
200°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

2 megjegyzés:

  1. Guszta lett nagyon, és a kislányodnak ízlik?

    VálaszTörlés
  2. Éva! Köszi! Lelkes és nagyon örül mindennek,megevett egyet nagy ímmel-ámmal, aztán a nagyok sokkal nagyobb értékeléssel megették a másodikt, a többit meg lefagyasztottam, mert Hanna lelkesedése abban az egy zsemlében kimerült. :(

    VálaszTörlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails