2009. október 20., kedd

Diplomata szelet




                                             

Ez a hugomtól származó süti és ez volt Vivikém meglepi sütije, amit akkor készített el nekem, mikor kórházban voltam. Ezt viszont már én készítettem el mikor haza jöttem, mert annyira jól esett, annyira ráéheztem, de jelzem: vizuálisan szebb lett, mint a lányé, mert az kicsit erre dőlt, arra csúszott szét, de az enyémnek az íze meg sem közelítette az övéét. :)) Ez van, nem elég szépnek lenni, finomnak sem árt!


Elkészítése:
Egy mirelit vajas tésztát-készen kapható-hagyunk kiolvadni, majd tepsi méretűnél legalább 3-3 cm-el nagyobbra nyújtjuk. Ez azért fontos, mert sülés közben összeugrik úgy is. Kivajazott, lisztezett tepsibe fektetjük és 170 fokon készre sütjük. Közben kikavarunk-én csaltam-3 csomag vaníliás pudingot 1 liter tejjel és a 3 csomagnak megfelelő cukorral és készre főzzük. Jó sűrű lesz, mert az 1 liter tej ugye 2 csomaghoz való mennyiség eredetileg.  Majd időnkénti kevergetés mellett hagyjuk kicsit kihűlni. Mikor már langyos, akkor a krém felét rákenjük a kisült, kihűlt tésztára. Egy nagy csomagos babapiskótát rumaromás tejben egyesével megforgatunk és a krém tetejére fektetjük sorban. Majd a maradék vanília pudinggal betakarjuk az áztatott babapiskótát. Hűtőbe tesszük a puding dermedéséig és ha jó, megszórjuk a tetejét reszelt csokival. Mérhetetlen mennyiséget tudok belőle megenni, annyira finom! :)

2 megjegyzés:

  1. marcsi: ezt elkészítem mert olvasás után nagyon finomnak tűnik biztos az is

    VálaszTörlés
  2. Igen marcsi, nagyon finom, de még is egyszerű süti! :)

    VálaszTörlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails