2010. április 6., kedd

Minden napi kenyerünk....

Ez egy alap recept, nem tudom kitől származik, de az biztos, a neten találtam. :)
A következő képpen adagoljuk a kenyérsütő gép üstjébe a hozzávalókat:
  • 3.5dl langyos víz
  • 2 nagy mérőkanál olaj
  • 1/2 nagy mérőkanál ecet
  • 2 kis mérőkanál só
  • 2 kis mérőkanál cukor
  • 50dkg finomliszt
  • 15dkg rétesliszt
  • 1.5 kis mérőkanál porélesztő (lehet fél csomag is vagy 1/3 friss élesztő)
Dagasztó programra teszem, ha végzett, akkor átgyúrom még egyszer, megformázom. A tetejét 3 helyen bevágom, óvatosan sütőzacskóba csúsztatom és ráteszem egy sütőlemezre(tepsibe) és még kb. 30 percet hagyom kelni. Előmelegített sütőben kb. 160 fokon-légkeveréses- addig sütjük, még szép arany színe nem lesz. Ez kb. 45-50 perc. 1kg-os kenyeret kapunk belőle.

2 megjegyzés:

  1. Szia!

    Nagyon tetszik a kenyér recepted!!!! :)
    Szeretném kipróbálni, de nem tudom milyen mennyiséget takar a mérőkanál mértékegység a receptben. Légyszíves írd meg!

    Köszönöm! Erika

    VálaszTörlés
  2. Szia druszám, Erika! :))

    Nagy feladatot adtál, mert elő kellett bányásznom a fiók legmélyéről a kenyérsütőgéphez kapott mérőkanalat, hogy letudjam neked mérni. :))

    Tehát:
    1 kismérő= 1 teáskanállal
    1 nagymérő= 1 evőkanállal

    Majd várom a beszámolód, hogy hogyan sikerült a cipócska. :))

    VálaszTörlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails